Alla inlägg den 13 maj 2009

Av Elin - 13 maj 2009 22:48

Började dagen hyffsat tidigt för att vara jag. Skulle vara på polisstationen kl 10 för fotoidentifieringen. 5 över 10 skakades min hand av hon som hade hållt i det hela och tackade för att jag kommit. Det hade med andra ord gått rätt fort. 3:e bilden var han som bott på hotellet och smitit från notan, glasklart.


Sen var det dags för ett besök på sjukan, "alltid lika trevligt". Det besöket behöver vi kanske inte gå närmare in på? Hem igen och slappa en stund innan det var dags för jobbet. Bestämde mig för att kolla på ett par avsnitt av Sex and the City. Den serien verkar aldrig bli tråkig, me like! Iväg på jobbet via mataffären för att fixa en matlåda. Man kan ju tro att jag skulle ha varit smart nog och fixa en sån de timmar jag hade mellan sjukan och jobbet, men nejdå. Vårt kök är bokstavligt talat ett bombnedslag just nu och jag vill helst inte sätta min fot där. Jag och min kombo har bestämt oss för att vi ska göra ett ryck nu på lördag när vi båda är lediga med hela lägenheten samt förrådet i källaren. Ska eventuellt jobba på restaurangen jag har som extraknäck på fredag, plus att jag ska jobba städ på hotellet på dagen. Alla rum är uthyrda natten till fredag så det är med andra ord 32 rum som ska avresestädas. Det kommer att bli en låååång dag redan där. Blir det restaurangjobb också på fredag blir det åtminstone 10 timmars arbete till. Bra pengar, men blir det dåligt väder på fredagen blir det inget restaurangjobb för mig. Första gången jag verkligen hoppas på regn.


Jobbet idag var hyffsat händelselöst, trots full beläggning. Dock har vi ett gäng norskar som verkade partysugna. Bad dem dämpa sig en aning innan jag gick hem, jag hoppas dom kommer ihåg det så att övriga gäster inte blir störda. Återstår att se imorgonbitti. Slipper gärna bli uppringd mitt i natten och måsta gå till hotellet på grund av dem också. Min kombo kom förbi och hängde med mig en stund, han hade med sig en påse godis, gott! Surrade på en stund, det var trevligt att få sällskap, tiden går så mycket fortare då.


Nu till det dagens rubrik syftar på. Fick som tidigare nämnts en e-mail adress av Skrutt för ett tag sen. Slängde iväg ett mail redan samma dag och när svaret uteblev antog jag att jag hamnat i mottagarens skräppostmapp och jag inte skulle få något svar. MEN! Ikväll kom det! Jag har en bestämd uppfattning om att det räddade hela min dag. När jag såg att jag fått ett mail och såg vem det var i från drog jag ofrivilligt snabbt efter andan och sen kunde jag inte sluta flina :P Det är lustigt vad något så lite kan göra.

Av Elin - 13 maj 2009 00:02

Dom ringde mig från polishuset i förmiddags och ville att jag skulle komma dit imorgon för att identifiera en gäst som smet från sin hotellnota för någon vecka sen. Tydligen ska jag titta på ett fotocollage och se om personen i fråga finns med där. Det hela känns lite creepy för jag får den känslan av att smitning från en hotellnota inte är det högsta brottet på polisens priolista direkt. Han måste ju ha gjort något mer än så om de väljer att kalla in mig, väl? Och i så fall vad?


Mötte upp Diva på stan för lunch lite senare. Thaimat blev det, riktigt gott. Sen blev det en liten sväng på stan och jag gjorde äntligen slag i saken och köpte den där parfymen jag gått och funderat på så länge nu. Hade en kupong med 20% rabbatt på Kicks som går ut imorgon så tyckte att det var lika bra. Både Diva och min kombo har godkänt den och själv tycker jag om den mer och mer så det var nog ett bra köp! Sen for jag och Diva och köpte lite godis och kakor och Diva köpte även en film som vi for hem hit och kollade på. Riktigt trevligt! Strax efter 19-tiden drog han till en kompis som jag också blivit bjuden till men jag stannade hemma. Kände mig inte på ett så värst socialt humör och så hade jag drabbats av akut Skrutt-abstinens, var bara TVUNGEN att ringa henne, ingen speciell anledning eller så, utan började helt enkelt att sakna henne lite mer än vanligt. Kikade lite på eurovision efter det, har kommit fram till att jag borde sluta hålla på låtar i sånna samanhang, för dom jag håller på kommer nästan ändå aldrig vidare. Nåja..


Har för övrigt sjukt mycket träningsvärk sen igår, ont i hela ryggen plus några fler ställen. Tror att dom där yoga-poserna igår tog hårt. 

Ovido - Quiz & Flashcards