Alla inlägg under juni 2009

Av Elin - 7 juni 2009 15:27

Jag tror att jag lurar mig själv rätt ordentligt när det kommer till en viss sak. Hjärnan säger att det ska vara på ett visst sätt, att jag ska akta mig, men jag verkar inte vilja lyda. Jag tror att det är min berömda "mur" som försöker stänga mig inne, medans jag febrilt letar efter lönndörren för att ta mig ut utan att det märks. Jag vet dock inte riktigt hur det går. Tankarna går konstant åt ett och samma håll, även om jag intalar mig själv om att jag försöker låta bli. Det går inte så bra, tåls att tilläggas. Jag tror att invasionen av mina tankar slutade i förlust till mig. Har sagt (och skrivit) att jag inte vill något, men som sagt, tankarna vandrar dit så fort de får möjlighet, så  fort jag inte måste koncentrera mig helt och fullt på något annat. Gårdagens samtal gjorde mig glad och jag somnade gott nästan på en gång efteråt. Vad sjutton håller jag på med? Jag vet ju att det inte går, jag har ju testat förut. Det hela är nästan lite deja-vu upplevelse från dagarna innan jag fyllde 19, dagarna med JFK. Och även om jag och JFK är vänner nuförtiden har det varit många hinder och mycket smärta längst vägen för att nå hit där vi är idag. Kanske inte ska fundera så mycket på vad som kan hända, utan bara ta det som det kommer? Eller? Vad är bäst för honom? Vad BORDE jag göra? Vad borde jag INTE göra?

Av Elin - 7 juni 2009 11:05

Galet mycket att göra i helgen på jobbet. Egentligen hade vi behövt någon som hoppade in och städade, men av någon anledning har vi bara gymnasieelever som vi kan ringa till när vi behöver extra hjälp. Och dom tog alla studenten i fredags, så det var inte direkt läge att ringa dom och be dom jobba på lördagmorgonen. Det hela resulterade att jag och min kollega som delar på passen i repan i helgen fick/får slita hund. Men men, ska inte klaga alltför mycket, har ju haft det tuffare på jobb förut och tiden går ju betydligt fortare när man har mycket att göra. Träffade dock den virrigaste kvinnan under frukosten igår, tre gånger frågade hon vars olika saker fanns när de alla var placerade mitt framför näsan på henne. Men ok, det händer den bästa så ska väl inte klaga på det heller. Fullt upp hela dagen hade jag iallafall.


En stund efter att jag kommit hem frågar Diva om jag vill följa på en grillning. Min kombo var bortbjuden med barnen till en kompis så jag tackade ja. Efter maten gick vi hem hit och hängde en stund innan det var dags att bege sig ut på krogen. Det var väl trevligt, men insåg att mitt första intryck av en viss Bondson stämde ganska bra ändå. Hua. Runt halv ett tiden fick jag ont i huvudet så jag gick hem. Ringde Fobollskillen på vägen för att få lite sällskap, det hela slutade i ett en timme långt samtal. Riktigt trevligt om du frågar mig. Huvva typiskt att han skulle flytta så långt bort så fort.


Dagens Yeah: Trevliga människor man inte träffat på länge

Dagens Njea: Players

Av Elin - 6 juni 2009 00:03

Hyffsat händelselös dag idag, vaknade, gjorde mig presentabel och gick till jobbet. Nästan fullbelagt hotell och lite mer att göra än vanligt. Roligt. Även om det är slappt med en massa dö-tid på jobbet om kvällarna och man kan sitta och surfa runt på nätet etc så är det rätt trist i längden. Ikväll var det dock lite mer att göra så tiden gick hyffsat fort kändes det som. Hoppas på fler sådana kvällar framöver. Kvällens konversation: "Har ni några trebäddsrum lediga ikväll?" "Nej, tyvärr har vi bara enkelrum tillgängliga ikväll" "Ok, hur många bäddar är det i ett enkelrum?"

Jag vet inte jag, men jag tycker att det framgår ganska tydligt att det bara är en bädd i ett enkelrum, eller? Lyckades dock hålla mig för ett litet skratt tills dess att konversationen var avslutad ordentligt.


Pratade lite med min kära syster och nu har hon bokat biljetter för att komma och hälsa på mig i augusti! Det ska bli riktigt roligt, längtar! Vi har pratat om det länge och nu känns det mycket mera verkligt när hon har bokat och betalat biljetterna. Har också skrivit in i schemaalmanackan att jag vill vara ledig dom datumen så nu hoppas jag på att det inte ska bli några krissituationer där, men det borde vara lugnt. Det hela gjorde mig glad. Dock fick jag veta att en av småbrudarna är sjuk när jag kom hem, hon har fått UVI stackarn, sånt är aldrig roligt, det gjorde mig mindre glad. Sen vart det inte bättre av att hon vaknade och hade ont. Usch för att höra barn gråta av smärta. Grannfrun från våningen ovanför (som jag för övrigt aldrig har träffat tidigare) kom och ringde på när hon hörde gråten och frågade om det var något hon kunde hjälpa till med. Ännu ett pluspoäng till mänskligheten från mig.


Tänkte testa en sak som jag "snott" från Fotbollskillens blogg. Nämn en bra och en mindre bra sak från dagen som varit. Får se hur länge jag håller på med det, men vill testa iallafall. So here goes..

Dagens Yeah: Syster ysters besök spikat samt vänlighet och hjälpsamhet från en total främling (ja jag vet att det blev två idag, men båda kändes värda att nämna).

Dagens Njea: Se/höra ena lill-tjejen ha ont utan att egentligen kunna göra något för att det ska bli bättre annat än att få i henne alvedon. Maktlöshet deluxe-känsla. Hua.

Av Elin - 5 juni 2009 15:29

Oron från igår är borta/avstyrd/"ingen fara på taket" nu. Skönt. Nu behöver jag inte tänka på det längre.


Fotbollskillen verkar inte vilja lämna mina tankar. Jag förstår inte varför, jag fick ju som jag ville, eller hur? Varför invaderade han inte min hjärna medans han var här? Varför skulle han göra det efter att han flyttat från stan? Det är så typiskt mig, blir så less. Addade han på msn för någon dag sedan, men har inte skrivit något till han än. Vet inte varför jag la till han på min lista heller. Jag vill ju ingenting med han, varför beter jag mig då som jag gör? Jag förstår inte... Kanske är det för att jag längtar efter närhet, från någon, och han var ju riktigt mysig att sova med. Ja, så måste det vara, nu bestämmer jag mig för det! 


Träffade Diva ute igår, det var roligt. Han har en kompis som han har sagt att han ska "fixa ihop mig med" typ. En dejt iallafall. Personen i fråga hade varit ute igår också, men hade hunnit gå hem innan jag kommit dit. Det var lite typiskt, men samtidigt kanske bra, eftersom att jag gått direkt från tåget och kände mig allmänt sunkig och trött. Tror inte jag hade imponerat något vidare igår faktiskt :P

Av Elin - 5 juni 2009 03:10

Kom fram till östersund runt 21.30 ikväll. Min Pina-Coladavän åker söderut imorgon så jag gick direkt från tågstationen upp till campuspuben för att hänga med honom "sista natten med gänget". Det var trevligt större delen av kvällen, förutom en ganska stor grej. En av dem jag satt tillsammans med vid bordet hade "lånat" min mobil när jag var på toaletten och skickat ett sms innehållande något MYCKET olämpligt till en person i min telefonbok. Inget av det han skrev i smset är sant, men jag är ändå orolig att det har vållat skada i något som är oersättligt och oerhört fruktansvärt jätteviktigt för mig. Jag tror att det ska vara lugnt och uppklarat, men känner att jag måste ringa igen imorgon och försäkra mig om saken. När jag fick veta vem som hade skickat meddelandet blev jag riktigt arg. Det är verkligen inte ofta jag skriker åt andra människor, men den här gången brast det totalt. Efter min utskällning verkade han ha insett sitt misstag och bad om ursäkt och lovade att han inte skulle göra om det. Undrar bara hur sjutton han kom på idén från första början, han är ju ändå en vuxen person.

Av Elin - 4 juni 2009 16:16

Nu sitter jag och min kombo på tåget påväg tillbaka till Östersund. Gårdagen och idag har gått mycket fort, men som Skrutt sa; det blir alltid kort och intensivt när hon och jag ses nuförtiden. Det var ju betydligt enklare att träffas regelbundet när vi fortfarande bodde i samma stad. Men nu är det ju inte så tyvärr och då får man ses de tillfällen man får möjlighet helt enkelt, och då blir det som sagt ofta rätt intensivt. Det har varit underbart att träffa henne igen dock, längtar redan till nästa gång!


Vi kom fram till vår huvudstad runt halv 7 i morse och tillslut lyckades vi även hitta dit vi skulle, men det tog en liten stund. Hua för trafiken och alla gator som går huller om buller där i storstan, jag blir alldeles snurrig bara jag tänker på det. Fick även känslan senare under dagen att jag verkligen inte passar in i Stockholm. Tur för mig att jag inte har några önskningar eller förhoppningar om att vilja flytta dit. Det är inget fel med att åka dit på besök, men jag skulle nog inte klara av att bo där någon längre tid.


Somnade och sov ett bra tag på sängen i lägenheten Skrutt ska hyra i andra hand under sommaren, kände mig oerhört osocial, men kunde verkligen inte hålla mig vaken. Det är lustigt hur trött man kan bli av att bara sitta stilla i en bil i ett antal timmar. Skrutt och hennes karl åkte för att tanka hyrbilen och sedan bar det av för att lämna tillbaka den. De följde oss till City-terminalen och vi fick oss lite mat i magen. Skrutt var väldigt trött så de for tillbaka till lägenheten en stund efteråt. Förstår att hon behövde sova, hon sov knappt någonting under hela natten. Jag och min Kombo strosade runt en del, hängde på en bänk ett tag och strosade sedan runt en stund till. Av någon anledning kom citatet "Got you one outway?" upp. Vet inte riktigt hur vi kom på det, men det kom att tänka på hur knasigt det kan bli när man översätter något rakt upp och ner från ett annat språk. Inte konstigt att det kan bli missförstånd ibland när människor med olika modersmål träffas och ska kommunicera.


Tredje dagen sittandes påväg någonstans, känner mig hyffsat less om jag ska vara helt ärlig. Men det var helt klart värt det för att få träffa Skrutt. Vi ska vara framme runt 21 tiden ikväll, och då är det meningen att vi ska gå och socialisera på campuspubens bartömning. Min Pina-Coladavän åker söderut imorgon och kommer inte hem förräns i slutet på juli, så måste ju dit och säga hej då. Det kommer att bli tomt i Östersund i sommar.


Av Elin - 4 juni 2009 00:56

Sov oväntat väl med tanke på att jag och Skrutt sov skafötters natten som var. Tydligen hade hon råkat sparka mig i ansiktet under natten, men jag hade inte märkt något alls. Kanske hon däckade mig med sin spark?!?! Nej skämt åsido, jag måste ha sovit för djupt helt enkelt, då kan man ju nästan vända mig upp och ner utan att jag märker något. Ibland iallafall. Efter frukosten tog vi en sväng på stan innan det var dags att börja packa allt som skulle med ner till huvudstaden. Vi var riktigt effektiva och hade packat ner mer än hälften innan det var dags att hämta hyrbilen Skrutt hade bokat för resan. Jag fick äran att köra först, det är lätt den mest hightechiga bil jag någonsin kört. Mer än en klimatzon, 6 växlar och farthållare bland annat. Har aldrig kört med farthållare förr, det var ju riktigt lyxigt! Personligen lärde jag mig köra bil i en Volvo 240 och senaste tiden har den huvudsakliga bilen jag kört (vid de tillfällen jag varit hemma hos mina föräldrar) varit en Volvo 940. Bättre än så är det inte. Men, jag klagar inte för det, det blir ju som lite extra kul att testa riktigt nya bilar då :)


Andra händelser under dagen har varit att jag fått träffa Skrutts nya kille, hennes nu före detta kombo och tre personer från hennes plugg. Trevliga prickar tycker jag :) En annan sak som jag inte riktigt förstår är att jag har haft Fotbollskillen i mina tankar de senaste två dagarna. FIck jag inte som jag ville när jag berättade för honom hur jag kände förra lördagen ute på min balkong? Jag vet ju att det inte går att bygga ett förhållande på tre dagar och sedan leva i olika delar av landet utan att egentligen känna varandra. Jag har ju provat det tidigare, för flera år sen i och för sig, men ändå. När jag träffade JFK fick vi fyra dagar tillsammans, och det resulterade i ett 8 månader långt distansförhållande, och nu efter år utan kontakt är vi e-mail vänner via facebook. Något sånt vill jag väl inte gå igenom igen, eller? Vad sjutton håller jag på med? Han är ju en riktigt trevlig grabb förstås, men jag känner ju honom knappt.


Aja, nu ska jag försöka vara lite social med Skrutt och de andra här i bilen! Vi har fortfarande ett x antal timmar kvar till Stockholm.

Av Elin - 3 juni 2009 02:00

Har efter ca 8 timmars bussresa äntligen kommit fram till Skellefteå och Skrutt! Helt underbart! Hon mötte upp oss på busstationen och sen gick vi hem till henne, åt lite mackor och nu ska vi snart sova. Typ. Har en känsla av att det blir en hel del surr innan vi somnar ;)  Dagen har varit ganska händelselös egentligen. Min Pina-Coladavän kom förbi en stund innan det var dags att kila till bussen, trevligt som alltid.  Nej, nu vill jag vara lite social med mina underbara vänner! 

Ovido - Quiz & Flashcards