Alla inlägg under maj 2009

Av Elin - 4 maj 2009 23:39

Frukostpasset idag igen. Hade svårt att ta mig upp idag. Igen. Jag är egentligen inte speciellt morgontrött, när jag väl tagit mig ur sängen, men det är där kruxet sitter. Det är som att jag sitter fast i täcket på något sätt. Hursomhaver, hade hunnit nästan halvvägs till jobbet i morse när jag hör någon ropa mitt namn. Blev ganska förvånad eftersom att klockan var runt 6-tiden på morgonen. Det var min vän betongbarnet, det vill säga en kille jag pluggade tillsammans med som kommer från göteborg. På något konstigt vänster blev det så att han började kalla mig för bonnbarnet för flera år sen eftersom att jag är lantis och i samma veva började jag kalla honom för betongbarn. Han jobbar som nattportier på ett hotell här i stan som ligger mellan "mitt" hotell och där jag bor och i morse såg han när jag gick förbi tydligen, jag antar att han inte hade gått av sitt skift ännu.


Hade bara 3 gäster till frukost, så den var snabbt avklarad idag. Ganska skönt, men det blev desto mer dödtid på grund av det. Hittade dock en hel massa täcken som var oklädda i ena linneskåpet så fick lite att göra med det. Att klä flera täcken i påslakan på rad är sjukt bra axelträning för övrigt. Efter jobbet lyckades jag hålla mig vaken i ungefär 2 timmar innan jag däckade på sängen. Vaknade 5 i 5 och hade bestämt träff med en gammal klasskompis kl 5 på ett fik. STRESS! Lyckligtvis var det inte så långt att gå. Vi surrade bort ett par timmar, det var riktigt trevligt. Men det är det ju alltid att återse vänner man inte träffat på länge. Väl hemma slappade jag en stund för att sen komma på att jag var hungrig. Grävde fram en köttbit ur frysen och slängde in den i ugnen. Min rumskompis klagade inte :P Men mycket vitlök blev det, tur att ingen av oss skulle på dejt eller nått liknande ikväll :P

Av Elin - 3 maj 2009 23:30

Det blev en slow sunday idag. Riktigt skönt. Hade det inte varit för att jag hade parkerat Hans bil på vår innergård (där man egentligen inte får parkera) och för att jag skulle lämna tillbaka den idag hade jag nog stannat i sängen till sent på eftermiddagen. Men för första gången på mycket länge hade jag inte ro att ligga och dra mig så klev upp. Gjorde mig någorlunda presentabel (var för trött för att tvätta av mig sminket igårnatt när jag kom hem) och for efter en stund iväg för att lämna bilen. Han hade bett mig fylla på vatten i kylaren så gjorde ett försök på macken på andra sidan gatan. Men när jag väl öppnade huven blev jag osäker på vars vattnet skulle fyllas på. Den enda behållare som det stod "fyll vatten" på blev min gissning. Dock fick jag veta sen att det hade varit spolarvätskebehållaren. Typiskt. Jag har inte alls ärvt någon av min fars talanger med bilar, bara lite pinsamt. Man kan ju tycka att jag borde snappat upp NÅGONTING under alla de år som jag begagnade pappas verkstad som lekstuga, men det verkar inte så. Inte ok. Får hoppas att Han klarar sig med en lite svagare blandning spolarvätska ett tag framöver. Han verkar dock inte alltför upprörd över incidenten, för Han bjöd in mig på en kopp te innan jag begav mig hemåt igen :P


Delade en pizza med min rumskompis när jag kom hem, gott. Min Pina-Colada kompis var med och käkade också. Efter maten hade min rumskompis ett möte och jag och Pina-Coladakompisen gick hem hit och spelade lite Mario på Nintendo Wii. Trevligt. Det var tänkt att jag och min rumskompis skulle gå dit ikväll och äta tacos, men jag kände mig inte vidare social och ganska trött sen gårdagen så jag hoppade över det. Kände för lite ensamtid faktiskt, det var ett tag sen.

Av Elin - 3 maj 2009 02:50

Solen sken när jag vaknade. Drog mig en stund men tog mig upp hyffsat fort ändå för att vara jag. Drog ut på stan med min rumskompis efter att ha gjort mig iordning för eftermiddagens och kvällens arbete, rockweekend på Z-hallen med Myrah (lokalt band), Renegade Five, Dead by April, H.E.A.T, Mustach och Dia Psalma. Var dock posterad i cafét i foajen så såg inte så mycket av konserterna, men hörde dem ganska bra. Det gjorde mig dock inte så mycket eftersom att jag bara kände igen 3 av alla låtar som spelades under hela kvällen. Hursomhaver. Jag och min rumskompis mötte upp Honom på stan, kikade lite på H&M och gick sen och käkade. Hade frågat Honom igår om jag kunde låna hans bil ikväll så jag inte skulle behöva gå hem ensam sent på natten, men då hade han sagt att kylaren på bilen var trasig. Ok, tänkte jag, inget mer med det liksom, det skulle säkert gå bra ändå att ta sig hem. Men idag sa han det att jag kunde låna bilen ändå eftersom att det inte var så långt att köra. Guld värt och riktigt snällt! Jag är ju också sjukt mörkrädd när jag är utomhus, speciellt när jag är ensamen, så att kunna köra bil hem var en oerhörd lättnad. Följde med Honom hem från stan så att jag kunde ta bilen sen, färden blev lite nervös eftersom att jag hela tiden var rädd att jag skulle råka överhetta motorn. Stannade därför ett tag på en parkering och öppnade motorhuven för att den skulle svalna lite innan jag åkte sista biten till Z-hallen. Tog mig dit utan problem och nu på vägen hem hann motorn knappt bli varm innan jag var framme så det var ingen fara på taket. Skönt. Imorgon ska jag försöka lista ut hur man fyller på kylaren med vatten innan jag ska köra hem bilen till Honom, det blir intressant.


Kvällen har i övrigt varit rätt seg. Inte så värst mycket att göra, bara några få korta stunder som vi faktiskt hade kö. Det var dock rätt trevligt att träffa min gamla chef/goda vän och få prata lite igen, det var riktigt längesen (även lite annat folk jag jobbade med under Yran i somras var där så det var lite kul det med). Lite orolig är jag dock för honom för att han har gått och blivit sjukskriven för depression och ångest. Jag visste att han hade mått dåligt, men inte att det var SÅ illa. Träffade även en annan bekantskap som jag inte sett på år och dar. Fick lite av en deja vu känsla över det hela. För något år sen jobbade jag på campuspuben en kväll och den här killen kommer till baren och säger "hej Elin". Det tog mig en stund innan jag kom på vem det var. Samma sak hände ikväll, han kom och sa hej, och jag kände inte igen honom först. Det är galet hur mycket en människa kan förändras utseendemässigt genom att gå ner i vikt. Full som ett ägg var han också, men det var han inte direkt ensam om, trots att vi inte sålde något starkare än lättöl inne på arenan.


Summering av kvällen: Jag har tjänat lite extra pengar, sett Dia Psalma spela live (en liten stund) och hört resten av konserterna genom en vägg, serverat burgare/korv/läsk m.m till alla ovan nämnda band och även surrat lite med några av artisterna, vilket kan anses coolt av vissa, men ska jag vara helt ärlig hade jag hellre varit ledig. Skrutt, du missade inget, tro mig. Det enda riktigt positiva var att träffa folk jag inte träffat på länge. Kändisarna gör varken till eller från, det enda dom egentligen "bidrog" med för min del var att göra min arbetsdag en halvtimma längre.

Av Elin - 1 maj 2009 22:25

Dagen började bra. Solen sken och jag hade en ledig dag. Var en liten smula bakis, men den gick över riktigt fort otroligt nog. Efter att Han hade gått hem gick jag och min rumskamrat på en promenad. Stannade och köpte lite färdkost och satte oss på en parkbänk för att njuta av den enkla måltiden (alltså mackan). Det var nästan så att vi inte ville röra på oss därifrån, riktigt skönt var det i solen där på bänken. Men efter många om och men tog vi oss därifrån. Vi skulle gå till småbrudarnas andra hem och låna en Wii balance-board och spelet Wii Fit. Gjorde dock misstaget att använda ett par skor jag inte hunnit gå in ännu, så givetvis fick jag skavsår. Hoppas dom är bättre tills imorgon när jag ska jobba, annars blir det besvärligt. Köpte säsongens första glass på vägen tillbaka, riktigt gott. Testade balance-boarden en stund när vi kommit hem och sen var det dags att styra upp dagens middag. Grillat ute på gården blev det. Min Pina-Colada kompis kom och joinade oss och han hade med sig något som kallas Poi. Riktigt roliga saker det där. Det är två snören med en liten boll längst ut på ena änden, som man sen snurrar och har sig med runt sig själv på olika sätt. Galet roligt. Ska nog skaffa mig ett set själv vid tillfälle. Här är en video från en kille som har övat betydligt mer än jag på poi; http://www.youtube.com/watch?v=2IjdnMvBW_A


Pratade med min käre bror på telefon igår, frågade om han hade lust att ta en roadtrip med hojen och komma och hälsa på i samband med min födelsedag nu i maj. Han skulle fundera på saken och kolla om han hade möjlighet. Det skulle vara SÅ kul om han kunde komma, träffar ju inte min kära bror (eller någon annan i familjen för den delen) så ofta så dom tillfällen som ges är guld värda! Håller tummarna att han kan komma! Dessutom skulle det vara extra roligt eftersom att han fyller år bara 4 dagar före mig och jag har inte firat någon av familjens födelsedagar på 4 år nu. Det är verkligen inte samma sak att skicka ett kort med posten som att kunna överräcka en present personligen, vad det än vara må.


Min telefon har gått riktigt varm idag för övrigt, har nästan känt mig en smula populär bara därför :P Tänk vad lite som behövs för att man ska få en liten boost på självförtroendet.. :)

Av Elin - 1 maj 2009 11:18

Min chef ringde mig runt 12-tiden igår och sa att jag kunde vara ledig, solen sken ute så jag klagade inte. Pratade med min Pina-Colada kompis på msn och vi kom fram till att vi skulle gå och joina studenterna på en gräsmatta utanför ett studentboende-område. Sagt och gjort, en sväng förbi glasbanken och subway så var vi redo. Hamnade dock uppe på campus istället för att spela en match brännboll, det var lite kul. Lite senare bar det iväg till den tidigare planerade gräsmattan där fler och fler människor samlades, så som det ska vara med andra ord. Den gräsmattan brukar alltid vara helt sliten och mest jord/lera när vårterminen är slut, är det fint väder är det alltid en massa folk som sitter där ute och roar sig med diverse saker. Trevligt är det dock alltid! Gick till affären och inhandlade lite grillbart; kött och haloumiost. Och så potatissallad förstås. GOTT! Säsongens första grillning för min del, mycket efterlängtat!


Hamnade ute på krogen lite senare under kvällen, första människan jag ser där inne var Han. Riktigt oväntat faktiskt. Visste inte riktigt om jag skulle gå fram först, men sen tänkte jag att det hade ju varit löjligt att inte göra det så gick och sa hej. Pratade lite och sen fortsatte jag hänga med mina kompisar. Stötte på Honom igen lite senare och pratade lite mer, men då tappade jag i samma veva bort mina vänner, så det blev så att vi fortsatte att hänga och snacka resten av kvällen. Riktigt trevligt, som det alltid har varit. Sen blev det så att Han sov över här också, så vi pratade ett bra tag till innan vi somnade och även när vi vaknade idag på morgonen, också trevligt.


Det var en mycket trevlig dag/kväll, en av de bästa på länge. Trevligt folk och bra väder är en mycket bra kombination har jag märkt.

Idag är det också riktigt fint väder ute, så ska nog spendera någon timma utomhus, men ska nog få i mig något ätbart först.

Ovido - Quiz & Flashcards