Alla inlägg under mars 2009

Av Elin - 7 mars 2009 13:19

Kalaset i torsdags blev lyckat. Ett gäng barn, en tårta och en hel massa ballonger överallt. Hade riktigt trevligt. Efteråt följde jag med Honom och hans urgulliga lilla dotter (som jag för övrigt smält helt för nu) hem. Åt kvällsmat och efter att lilltjejen somnat satt vi vid köksbordet och pratade om allt möjligt. Tycker att det är viktigt att bara kunna sitta och prata med varandra om vadsomhelst och glömma att tiden går. Kan inte direkt påstå att jag kunde det med den förra killen jag dejtade. Senaste tiden har jag frågat mig själv vad jag tänkte på när jag bara accepterade det läget och inte gjorde något åt det. Som att avsluta det hela till exempel. Men men, man lär sig ju av sina misstag, eller hur? Uppskattar det jag har nu så mycket mer nu på grund av det tidigare. Vågar inte riktigt erkänna för mig själv att det här kan bli någonting, men det känns väldigt bra, och på något sätt väldigt rätt så långt. Allt Han gör klaffar liksom med det jag tycker om och vill ha, utan att jag har sagt något om det.


Igår klev vi upp hyffsat tidigt för att vara en ledig dag, åt gröt till frukost och gav oss ut på stan för att kolla den årliga Gregoriemarknaden. Köpte inget, men det var trevligt att kolla runt lite. Gick och köpte mackor till lunch och sedan åkte vi tillbaka hem till Honom. Fixade middag, ugnsstekt lax med råstekt potatis/sötpotatis med yoghurtsås. Gott! Runt halv 7 gick vi till badhuset. Tror aldrig jag har haft så roligt där någonsin, och då satt vi i barnbassängen hela tiden nästan, förutom några vändor i en av de stora rutschkanorna. Lek med lilltjejen blandat med mys och prat om diverse saker. Skrattade tills jag hade ont i magen och ännu mer. Sov över hos Honom igen den kvällen. Havregrynsgröt med hallon är riktigt gott upptäkte jag i morse. Lillan har börjat komma och vilja sitta i mitt knä nu. Tidigare idag kom hon och drog i mina byxor och ville komma upp i famnen. Har som sagt smält helt för henne nu. Så fruktansvärt söt. Har kommit fram till att jag tycker väldigt mycket om barn, har aldrig riktigt känt mig bekväm runt dem förut, men det har ändrats sen jag flyttade in med min rumskamrat. Rockade för övrigt loss till bumbibjörnarna och luftens hjältar låtarna med min rumskompis barn i torsdags innan folket kom för kalaset. Det där med att "lite roar små" verkar vara smittsamt :)

Av Elin - 5 mars 2009 07:31

Ville verkligen inte kliva upp när klockan ringde i morse. Som att jag var trött. Inte mycket att göra dock, har man ett jobb är det bäst att se till att få behålla det, speciellt i tider som dessa. Just nu är det inga gäster i frukostmatsalen, lite skönt med en paus faktiskt. Är sjukt trögstartad idag av någon anledning.


Jag och min rumskompis kom igång rätt bra med uppackningen igår. Köket är i princip klart, bara lite småtjafs som ska in i förrådet som fortfarande står i någon låda på golvet. Kom fram till att vi har sjukt mycket skåp i olika former (och färger också för den delen, hua!) och det är rätt nice. Man verkar ju alltid samla på sig en hel massa prylar som man måste förvara någonstans. Blev rätt nöjd med resultatet i köket, dock så orkade vi inte diska så får ta tag i det innan jag ska göra tårtan efter jobbet idag. Suck. Avskyr verkligen att diska. Men men, ett nödvändigt ont är det ju. Tror att en investering i en diskmaskin är ett måste inom en snar framtid.


Jag trodde att pirret i magen som "hemsökt" mig senaste tiden hade lagt sig, men icke. Det hade snarare tagit en kortare semester och nu är det tillbaka igen. Har en känsla av att det bara kommer bli värre under dagen eftersom att Han och hans lilla dotter kommer på barnkalaset senare ikväll. Hoppas också på att vi kan hitta på något i helgen, är ju ledig fredag-söndag och skulle gärna spendera åtminstone någon av dom dagarna med Honom :P

Av Elin - 4 mars 2009 19:12

.. med lägenheten. Det kommer ju folk hit på barnkalas imorgon. Inte så många, men dock en viss person! Som att jag längtar :)


Blev väckt av en mycket liten person idag. En liten tjej som fyller tre idag. Man kan ju egentligen inte klaga när ett gulligt litet pyre kommer in helt försiktigt och säger "eeeelin..?" så där helt sött. En kram fick jag mig också :) Sen var det bara att pallra sig ur sängen och göra sig klar för jobbet. Det var inte så många gäster till frukosten idag så det var skönt. Dock blev det helt segt senare under dagen då det inte fanns speciellt mycket att göra. Visst, man kan alltid gå och damma någon lampskärm någonstans, men det blir också rätt segt i längden. Somnade en stund efter jobbet. Det är inte bra att somna på eftermiddagen för mig, det blir alltid att jag sover för länge och sen kan jag inte sova på kvällen sen. Lyckligtvis ringde Anna så jag piggnade till. Kort därefter kom min rumskompis hem och det blev dags för middag. Nu degar vi båda två i soffan en stund och samlar krafter för att packa upp det sista ur alla flyttlådor som är kvar här. Det verkar dock som att det är trögstartat. Hua. Noll motivation idag. Hoppas den dyker upp när vi väl kommer igång.


Av Elin - 3 mars 2009 20:55

Ledig dag idag. Skönt. Solsken och inte ett moln på himlen, ännu skönare. Låg och drog mig länge och väl innan det bar ut på stan för att lämna in lite bilder till framkallning. 37 stycken nya bilder till bildväggen blev det. Fick flytta om en del av de gamla bilderna för att alla skulle rymmas, men det blev riktigt bra tillslut om jag får säga det själv :)

Mötte upp med en kompis på stan också, gick en sväng på H&M och sen gick vi för att hämta ut ett paket som hon hade fått på en mataffär. Dom sålde varmkorv med bröd för 5kr där så hon var snäll och bjöd mig på en. Gott :)


Min rumskompis barn är här ikväll. Dom har gått och lagt sig för inte så länge sen. Läste en saga för dem tidigare ikväll, tror det var första gången som jag läste en sån för någon. Det var faktiskt ganska roligt. Sen att jag är en sucker för gamla folksagor är bara en bonus tycker jag ;)

Tycker verklien mer och mer om dom där två små flickorna. Nog för att jag smälte första gången jag träffade dom, men nu är det anorlunda på något sätt. Djupare kanske man kan kalla det. Sen ger dom mig rätt bra övning inför den dagen jag själv får barn, om den någonsin kommer vill säga.

En tanke som har slagit mig senaste tiden är att de flesta runt omkring mig har barn, har/ska gifta sig/bli sambo och köpt hus eller liknande. Det var som att jag gick emot strömmen förra sommaren och gjorde tvärt emot vad de flesta andra gjorde. Dock ångrar jag inte mitt beslut, man kan ju inte låtsas vara kär i någon bara för att, eller hur? Det gör ju ingen lycklig i slutändan.


Imorgon blir det att jobba frukost och så fyller rumskompisens yngsta 3 år. På torsdag blir det kalas och jag har just anmält mig frivillig till att göra tårtan. Blir en variant av den som min mamma brukade göra till våra kalas när jag och mina syskon var små. Hoppas att den blir bra!

Av Elin - 2 mars 2009 20:14

Har precis blivit klar med att sätta upp en hel massa bilder på mina garderobsdörrar i mitt rum. Hade en bildvägg i min gamla lägenhet och har faktiskt saknat den det senaste halvåret när jag inte har haft ett eget rum. Nu känns det bra igen dock :) Den blev även lite uppdaterad med om än inte nya bilder, men bilder som inte varit med på den innan. Men jag ska ta och framkalla några fler bilder som är nya på riktigt nu i dagarna. Kanske till och med imorgon. Får se hur det blir.


Åkte till barnens hus idag. Min rumskompis yngsta dotter fyller år på onsdag och då behövs det ju födelsedagspresenter. Hittade den söstaste lilla ryggsäcken i "tummen" form åt henne. Tyckte verkligen om det programmet när jag var liten, det är synd att det inte visas på tv längre. Är det bara för att jag har blivit äldre eller var barnprogrammen bättre förr?

Av Elin - 2 mars 2009 06:38

Hade fullt upp i söndags. Efter ca 2 timmars sömn kämpade jag mig ur sängen för att börja färden ner till Östersund med mitt flyttlass. Det gick rätt bra, sov en del av resan, men det var inte särskilt mycket trafik så vi var framme i Östersund runt 13-tiden. Lastade in alla saker i mitt nya rum och sen vart det pizza innan det var dags för pappa och bror att åka hem igen. Dom hade några timmars resa framför sig, jag var inte avundsjuk alls. Plockade upp det mesta av det jag vill ha framme i mitt rum och insåg att jag vill förvisa en hel del prylar till förrådet. Vad sjutton har jag gjort med allt det framme i min gamla lägenhet?? Tror att jag lämnade närmare hälften av alla saker i kartongerna.


Runt sju på kvällen kom Han förbi :) Mys mys! Stackarn håller på att bli sjuk, hoppas det ger med sig fort. Han hade missat bussen in till centrum så han hade gått typ 8km för att hälsa på mig. Kände mig lite omtyckt då kan jag säga! Tyvärr  kunde han inte stanna så länge, men det var kul att han kom förbi i alla fall. Gick och la mig nästan på en gång efter att han gått, var hyffsat trött efter dagen som varit. Det är verkligen inte ofta jag går och lägger mig före halv tio på kvällen! Var dock skönt att vakna mer eller mindre utvilad idag när klockan ringde och det var dags att gå till jobbet. Blir dock ännu skönare att vara ledig imorgon och sova lääääänge!

Av Elin - 1 mars 2009 00:23

Farfars begravning idag. När vi först kom till kapellet trodde jag inte att det skulle bli speciellt jobbigt först, det var mest trevligt att träffa alla släktingar som man inte sett på hur länge som helst. "Minglade" ute i foajen hur länge som helst. När vi väl gick in i själva kapellet tittade jag inte ens på kistan. Tänkte inte alls på det först, men tanken slog mig sen när jag väl såg den från min plats bland alla stolsrader. Det kom smygande, inte så farligt till en början, lite små snyftande sådär. Det blev dock jobbigare när det var dags att gå fram till kistan för att ta farväl. Pappa, hans syskon med respektive gick fram först. Hade glömt bort hur jobbigt det är att se människor som man bryr sig om vara ledsna. När det var barnbarnens tur att gå fram vart det inte bättre direkt. Trodde dock att jag skulle klara mig från att bryta ihop totalt och hålla mig till snyftningar, men icke. Kom fram till att jag ogillar att visa mig svag offentligt. Jag ville inte bryta ihop inför alla där i kapellet. Försökte hålla det inne på något sätt. Det är i och för sig något jag sällan klarar av, att hålla tårar inne när dom bestämmer sig för att komma, men jag försökte i alla fall. När jag var påväg tillbaka till min plats gick jag förbi mina föräldrar och mamma strök mig över axeln. Då slutade snyftningarna att vara just snyftningar, och tårarna började rinna på riktigt.


Minnesstunden efteråt var trevlig. Det var närmare 60 pers som kom dit. På något sätt kändes det bra, farfar var ju en sån underbar person att han förtjänar att så många samlades för att minnas honom en sån här dag. Många fina telegram hade skickats, och det var i stort en mycket fin minnesstund.


När vi kom hem var det dags att packa in mitt flyttlass i bilen så vi kan åka tidigt i morgonbitti. Jag och pappa högg i och det gick faktiskt rätt fort när vi väl kom igång. Förundras varje gång över vars jag har fått alla saker ifrån, jag äger ju knappt några möbler, det är ju mest småtjafs och ändå lyckas jag nästan fylla upp en mindre lastbil! Undrar hur mycket jag egentligen skulle kunna göra mig av med utan att sakna det. Hmm, tåls att tänkas på.

For in till stan för att träffa några kompisar efter att vi packat klart. Bestämde igår med min vännina att jag var tvungen att äta på Sunes innan jag åkte härifrån och de var inte svåra att övertala :P Satt där och surrade ett tag och sen var det dags att åka hem. Pratade med Honom på vägen hem, det var trevligt som alltid. Vi ska ses imorgonkväll, längtar! :)


Nu väntar jag mest på att min bror ska ringa och vilja åka hem. Han är på någon fest nånstans i stan och hade inte chaffis hem i natt. Ställde upp frivilligt, men just nu skulle jag helst av allt vilja gå och lägga mig, det kommer bli en lång dag imorgon som det är. Men men, har man lovat så har man, hoppas han inte blir hur sen som helst bara.  

Ovido - Quiz & Flashcards